KURV:
0 varer
Total: 0.00 DKK

Kan man leje en autocamper om vinteren?

Ja det kan man, men spørg altid din udlejer til råds først. Der er forskel på hvad temperaturer man bør benytte de enkelte autocampere i. Mange udlejere lejer normalt kun ud i højsæson, og har derfor ikke vinterforberedte biler. Spørg derfor altid om råd.

Kan man leje en autocamper om vinteren?

Hvor skal du hen?

Når man er nervøs for hvor vidt man kan leje en autocamper om vinteren, så er en af de helt store udfordringer kulden. Derfor har det meget at sige hvor du skal hen og hvornår du skal afsted. Vælger du f. eks at tage turen sydpå til eksempelvis Frankrig, så er der typisk ikke engang minusgrader. Derfor vil en rejse hertil, typisk ikke være et problem i nogen autocampere. Dog skal du være opmærksom på, at hvis det er en skiferie du ønsker, så kan temperaturen være en helt anden. Jo højere op du rejser, jo lavere temperatur. 

Går turen derimod nordpå, til Sverige eller Norge, så er det en anden sag. Her er både dagstemperatur og nattemperaturen typisk i minus. Det sætter autocamperens varmeanlæg og isolering væsentlig mere på prøve. Her skal du derfor være meget opmærksom på, om autocamperen er bygget til at kunne varme op til normal stuetemperatur. 

Husk altid at få evt. termodækkende med, hvis det findes til autocamperen. Ved at dække ruder til, så har du allerede mindsket varmetabet meget.

 

Forsikring

Et ofte stillet spørgsmål er, hvorvidt forsikring er med i prisen. Ligeledes, dækker den om vinteren. Vi kan ikke garantere at alle udlejere tilbyder forsikring, eller om det kan være et tilkøb. Men i langt de fleste tilfælde, alle vi har set faktisk, så er forsikring en del af lejen. Der er dog typisk en selvrisiko, der skal betales ved evt. skader. Så det er ligesom når du selv har kasko på din bil. Dog typisk uden friskade og parkeringsskade. 

 

De rigtige dæk

Da mange udlejere ofte har deres biler stilstående om vinteren, så har de heller ikke vinterdæk. I mange lande er der krav om at man skal have de rigtige vinterdæk, og et minimum mm mønster. Det er derfor vigtigt at du stiller krav om at der er vinterdæk på den bil du lejer, ellers bør du finde et andet sted. For det første kan det give en stor bøde, og krav om at bringe det i orden med det samme. For det andet, så kan det være farligt at færdes i glat føre uden vinterdæk. Især med en stor tung autocamper du ikke er vant til.

Husk dog altid at kontrollere evt. krav i det enkelte land du skal besøge. Du kan ikke forvente udlejer overholder andre regler end de danske.

 

Varmeforbrug

Når du bevæger dig mod koldere egne, så skal du også bruge mere varme. Derfor skal du både påregne en ekstra udgift til enten gas eller el. Hvis du bruger gas, så husk at tage ekstra gas med, ellers skal du have en adapter med, så du kan bruge de lokale flasker.

 

Så, kan man leje en autocamper om vinteren?

Ja det kan du, bare sørg for at det er den rigtige bil, at der er forsikring på, at der er de rigtige dæk og at du har ekstra gas med.