KURV:
0 varer
Total: 0.00 DKK

Hvorfor skal jeg leje en autocamper i Danmark?

Når du lejer en dansk registeret autocamper, så er du sikret en god kommunikation på et sprog du er hjemmevant i. Derudover må du med en dansk registreret autocamper, gerne køre rundt i Danmark og campere. Modsat en udenlandsk registreret, som er ulovlig ifølge skat.

Hvorfor skal jeg leje en autocamper i Danmark?

Se vores udvalg af autocampere

Bedre kommunikation

Hvis du vælger at leje en dansk registreret autocamper hos en dansk udlejer, så er du næsten sikker på en bedre kommunikation. Alene sproget kan give mange misforståelser. Det mest nærliggende sted at leje en autocamper ville være Tyskland. Men mange tyskere er fortsat i dag ikke gode til engelsk. Derfor kan der ske mange misforståelser i forbindelse med turen.
Udover selve sprogbarrieren, så kan de kulturmæssige forskelle også skabe udfordringer. Vi har generelt en høj standard i Danmark, hvor vi passer godt på tingene. I nogle lande er denne standard anderledes, hvilket kan give udfordringer.   

Tættere på hjemmet

Inden du kan tage af sted på autocampertur, så skal du have pakket autocamperen. Det du kan gøre, er at pakke bilen, køre hen til dit udlejningssted, pakke autocamperen og køre afsted. Men for mange, er det at foretrække at leje lokalt, køre hjem at pakke i fred og ro for derefter at køre afsted.
Hvis du vælger at leje i udlandet, så har du for det første en lang tur både til udlejningsstedet, men også hjem derfra igen. Når ferien er slut, så foretrækker de fleste at kunne komme hurtigt hjem igen.
Det kan også være stressende for mange at skulle have styr på pakkelisten på forhånd, i stedet for at kunne pakke direkte for hjemmet.

Du kan køre i Danmark

Det er imod loven at leje et køretøj i udlandet, for herefter at bruge det i Danmark. Så selvom det kan være tillokkende at leje en billig autocamper i Tyskland, så skal det ikke være for at holde ferie i Danmark. Du må derimod godt benytte Danmark som transitland. Dvs. hvis du f. eks ønsker at tage til Nordkap, men vil leje autocamperen i Tyskland, så er det tilladt. Du skal dog huske at tilladelse fra skat først. Læs mere om transittilladelsen her.

Du kender lovgivningen

Når du lejer en autocamper eller andre køretøjer for den sags skylde, så er der desværre en chance for at skader opstår. Når du bor i Danmark og lejer i Danmark, så kender du typisk den gængse lovgivning på området. Det samme gør sig ikke nødvendigvis gældende i udlandet. Det er derfor nemmere for dig at håndtere evt. problematikker der måtte opstå mellem dig og udlejer.
Hvis det er en sag, hvor du skal have erstatning eller på andet måde har tilgodehavende eller erstatning i klemme, så er der pludselig meget langt til udlandet. Enhver tvist er nemmere, når du fysisk kan møde op.

 Se vores udvalg af autocampere

Så helt kort, hvorfor skal jeg leje en autocamper i Danmark?

  • Kommunikationen med udlejer er nemmere. Både pga. sproget og kulturen.
  • Det er tættere på huset/lejligheden. Hvorved det er nemmere at komme til og fra udlejningsstedet.
  • Du kan køre lovligt i Danmark, uden kun at bruge det som transitland.
  • Du er bedre sikret hvis der opstår juridiske tvister.