KURV:
0 varer
Total: 0.00 DKK

Hvor må man overnatte i autocamper?

Du må som udgangspunkt overnatte alle de steder du må parkere. Dog skal det være på en plads hvor autocamperen kan være, og hvor der ikke er tidsbegrænsning. Loven tillader at man må hvile til man kan køre igen. Men du må IKKE campere.

Hvor må man overnatte i autocamper?

Overnatte eller campere?

Det første vi skal have styr på, er at der i lovens øjne er forskel på at overnatte og på at campere. 

Overnatning:
Du må, eller skal faktisk, raste når der er behov for det. Dvs. når du har kørt en hel dag eller blot er træt efter at køre bil bør og skal du have hvile. Det kan både være i form af søvn, mad og afslapning. Derfor er der intet i vejen for at holde ind for natten, for at sove, så du kan fortsætte dagen efter. Det eneste der er vigtigt, er at du overholder de pågældende parkeringsregler. 

Campere:
Der hvor problemet ofte opstår er når man ønsker at campere. Dette må kun foregå til områder der er indrettet til dette. Dvs. campingpladser, stellplatzer, bondegårdscampering m.m. Hvornår camperer du så? Der er ikke nogen fast definition på dette, men som udgangspunkt er det når du overnatter samme sted flere nætter. Eller når du vælger at "slå lejr" altså ruller markise ud, sætter bord og stole op, finder grill frem osv. 

 

Hvor må man parkere?

Parkering kan foregå alle de steder en alm. personbil må parkere. Dog kun hvis din autocamper vejer under 3500 kg. Dvs. i alm vejkanter hvor der er tilladt parkering, der kan du med autocamper også holde. Og raste/sove. På en alm. parkeringsplads, hvor der ikke er en tidsbegrænsning der slår til den periode du holder der, må du med autocamper også holde. Dog skal du kunne være inden for boksen. Så er boksen lukket på alle 4 sider, skal du kunne være inden for de streger. Er den kun lukket på 3 sider, så må du gerne stikke ud hvor den 4 burde være. 
Nogen steder er der skiltning hvor der står "campering forbudt". Da der ikke er tale om campering, må du som udgangspunkt godt holde der og overnatte. Men som skiltet antyder er man uønsket og bør respektere dette. 
Uanset om man må parkere lovligt eller ej, bør man veje situationen. Du skal ikke parkere et sted hvor du er til gene for øvrige billister.